Bekijk de Belgische versie

Navigatie
Meet Mr. James Bint,
a man with a license to fry!

Read the story

Yes, we call them #BelgianFries

Welkom op de site van James Bint. Belgische frietjes zijn een feest voor alle Belgen, groot en klein, en het is een eer voor mij om deze boodschap ook wereldwijd uit te mogen brengen. Je kan me overal vinden, van London tot Milaan en van Beijing tot Brussel. Volg me online en offline, but don't forget: "EAT BELGIAN FRIES"

 

Ambassadeur

Hét figuur bij uitstek om ‘Belgische friet’ als overkoepelend geheel te vertegenwoordigen. Bijna letterlijk is onze James Bint het uithangbord van de aardappelsector. Een waardige ambassadeur voor onze gouden staafjes.

België

Een Belgische stad, gemeente of zelfs dorp levert vaak met meer dan één frituur hun bijdrage aan de Belgische gefrituurde authenticiteit. De Belgische ‘frietkotcultuur’ wordt sinds begin dit jaar zelfs erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

Frieten

De smaak en de geur van Belgisch friet is uniek, net als de frietkoten en frituren waarin ze gebakken worden. In België is er het vakmanschap om de beste friet te bakken. Frieten zitten in ons DNA gebakken!

8 steps to heaven video

James Bint, from London to Milano and off to Tokyo

Je kan James Bint overal te wereld tegenkomen op de verpakking van echte Belgische frietjes of aan het raam van een restaurant of snackbar. Maar ik maak ook graag een afspraak met je om elkaar persoonlijk te ontmoeten en wel op volgende manifestaties :

Get social with us: